joi, 28 februarie 2008

FT si al sau nou lansat forum pentru industria de media

Financial Times a lansat forumul pentru directorii din insustria media si tehnologia conexa ( digitala, new media, telecom) , cu un pachet complet de resurse, informatii si networking, primul dintr-o serie care va targeta industrii de nisa . FT se asteapta sa adune cel putin 150 - 200 de membri in primul an. Pana acum , peste 30 de membri s-au inscris deja, incluzand Warner Brothers, Orange si Microsoft. Costul abonamentului este de 1700$. Membrii vor putea cauta datele de contact ale colegilor lor din bransa. Toate aceste eforturi se inscriu in strategia FT de a-si consolida o audienta de senior management.

Campaniile sociale au avut lucrari bune la AdPrint



"Vorbind despre lucrările româneşti care au intrat în competiţia din acest an, Monica Moro, Executive Creative Director al McCann Erickson Madrid, a declarat, pentru MEDIAFAX, că lucrările româneşti sunt foarte bune, unele chiar de excepţie. "Ad-ul meu preferat este realizat de o echipă de creativi din România...este o lucrare care se remarcă şi pentru care creatorii vor primi un înger", a declarat Monica Moro, Executive Creative Director McCann Erickson Madrid. "Înainte, lucrările bune erau făcute numai în anumite ţări, acum nu mai este aşa, nu mai poţi raporta creativitatea la o anumită zonă. Nivelul publicităţii din România este într-o evoluţie calitativă. Una dintre campaniile mele preferate este românească, este campania «History in Brief»", a declarat Daniel Fohr, Creative Director/Founder MC&SAATCHI.GAD,Paris. "Lucrările creativilor români demonstrează gust în execuţie, în concept, dar uneori sunt prea bune, în sensul că seamănă prea mult cu execuţiile din agenţiile de la Londra sau Paris. Mă aşteptam la mai mult curaj, în concept în ilustraţie, la altceva decît la urmărirea curentului dominant. Mă aşteptam la o demonstraţie de originalitate inoculată de spirit autohton...vroiam ceva mai ciudat", a spus Lorenzo de Rita, Chairman Euro RSCG, Netherlands. "Am văzut anul acesta în execuţiile creativilor români mai puţine lucrări influenţate de trendul majoritar şi mai multă originalitate", a precizat Andreea Stillaci, Co-President/ Executive Creative Director GB Grey Paris. Toţi membrii juriului au apreciat că secţiunea cea mai competitivă din cele 32 ale competiţiei a fost cea a campaniilor "pro bono". "Cea mai competitivă categorie a fost socialul, campaniile caritabile, deşi eu personal prefer reclamele la produse sau servicii.. Eu nu sunt un mare fan al campaniilor sociale, nu cred că acesta este un teritoriu de măsurare a creativităţii. Consider că publicitatea trebuie să găsească soluţia la o problemă a clientului, iar campaniile sociale nu rezolvă nici problema SIDA, nici a copiilor care suferă de foame”, a declarat Lorenzo de Rita. "Campaniile sociale a fost categoria cu cea mai acerbă concurenţă. Dar, surprinzător, nu a determinat şi dispute prelungite în alegerea cîştigătorilor. De astă dată, am ajuns destul de repede la consens”, a spus Monica Moro. "Categoria social a avut multe lucrări bune. Zona rămîne totuşi una dificil de judecat pentru că ai tendinţa să amesteci ideea cu cauza promovată. Când iei o decizie, la categoria aceasta, nu poţi spune niciodată că a fost cea mai bună”, a afirmat Daniel Fohr" . (Iulia Teliban, Mediafax).

Fit vs Fat sau despre idei minunate omorate de fraieri idioti

O idee superba, out of the box al lui Emil http://depozitemil.blogspot.com/2008/01/blog-post_6928.htmlpentru o campanie care ar fi putut schimba atitudinea majoritatii tinerilor obezi sau abulici fata de sport, intr-o campanie in care s-au cheltuit niste bani, insa nu istetz si eficient cum s-ar fi putut. Sau despre situatiile in care teama se combina cu indiferenta si converg in prostie.

Multe ziare online americane pierd audienta



Conform unui studiu facut de Outsell Reseach ( prima perioada de masurare finalizata anul trecut in mai-iulie 2007, comparata cu aceeasi perioada a anului precedent), nici audienta ziarelor online nu se simte prea bine. Au fost urmariti vizitatorii unici ai peste 25 de publicatii iar campionul scaderii de audienta este http://www.mercurynews.com/ cu o scadere de peste 30% in acea perioada.

Exista insa si cresteri pe care studiul le atribuie trainingului cu jurnalistii care au fost invatati sa "think onlibne", construirii de baze de date, achizitiilor sau eforturilor SEO ( ex. Washington Post,http://www.washingtonpost.com/, in crestere cu 24%).

Mai multe multe la http://www.editorandpublisher.com/eandp/news/article_display.jsp?vnu_content_id=1003713968.

marți, 26 februarie 2008

B.L Ochman despre social media



Social media marketing-ul este din ce in ce mai fluturat si abuzat in articole si conferinte , totusi destul de putin inteles sau inca privit cu ostilitate si reticenta inca la nivel executiv chiar si in Statele Unite.


Eticheta "social" e din ce in ce mai prezenta si mai trendy. Putini manageri inteleg insa despre ce e vorba. Si mai putini au inca incredere si rabdare sa aloce resursele necesare pentru ca astfel de proiecte sa functioneze. In astfel de conditii, graba, presiunea pe ROI, bugetele insuficiente alocate , lipsa de coerenta si strategie pe termen lung risca insa sa puna in pericol credibilitatea unor astfel de proiecte, inca inainte sa se fi legitimat.

In nici un caz astfel de strategii nu sunt experimente, evenimente , "lovituri" izolate ci un set de instrumente care pot ajuta companiile sa obtina vizibilitate si "word of mouth", sa se vorbeasca despre ele, sa fie recomandate altora de catre persoane in care au incredere. Normal, social media marketing-ul nu "garanteaza" vanzari sau influenta.

In rest, lucruri de bun simt. Care sunt lucrurile pe care le impart oamenii cu colegii, prietenii sau cu familia? Fie ca trimit sau impart poze, filme, emailuri, bloguri , mesaje sau ca fac shopping de grup, se distribuie, trimite, multiplica informatia care este: interesanta, amuzanta, utila, relevanta, educativa , cu greutate sau pur si simplu captivanta. Nimic nu s-a schimbat in felul in care oamenii comunica, doar mijloacele si viteza transmisiei.

Dintotdeauna, oamenii cu cercuri mari de prieteni, cunostinte si rude se bucurau de incredere si puteau influenta o multime de oameni. Acum, in timp ce companiile , agentiile si asa zisii marketeri in domeniul social media dezbat asupra avantajelor de a-si asculta clientii cand isi vand produsele sau serviciile , acestia din urma discuta si dezbat deja pe bloguri si site-uri de opinie despre aceleasi produse si servicii.

Daca grosul bugetelor se duce pe canalele offline traditionale, totusi, nimic nu influenteaza mai mult vanzarile si reputatia companiilor decat ceea ce prietenii, colegii sau familia spun despre ceva ce urmeaza sa cumperi.

Branding si eficienta in new media pe 28.02

http://www.advertising2.ro/

miercuri, 20 februarie 2008

Noutati pentru organizatorii de evenimente: Spotme if you can



Una dintre cele mai simpatice device-uri intre noutatile pe care le-am vazut recent la Londra, la un targ destinat organizatorilor de evenimente este o jucarie numita "Spotme".
Ce aduce nou organizatorilor de evenimente?

E doar un gadget? Da, asa ar parea. Si normal, ai nevoie de astfel de gadgeturi pentru fiecare participant la conferinta sau evenimetul respectiv. Fiecare va avea nevoie de unul.

Ce aduce insa in plus acest device? Economii in productia evenimentului. Nu mai ai nevoie de materiale tiparite pentru eveniment, nu mai produci cu bani multi brosuri sau pliante care de multe ori contin greseli din cauza modificarilor pe ultima suta de metri in ce priveste programul sau vorbitorii.

Puteti vedea mai jos cum functioneaza.

http://youtube.com/watch?v=biVGUVFAvqc