luni, 15 iunie 2009

Veniturile a 4 din 10 romani au fost influentate negativ de criza

Veniturile a 4 din 10 romani au fost influentate in mod negativ de criza in luna martie, cel mai mare impact fiind inregistrat asupra veniturilor extra-salariale, precum bonusurile sau comisioanele, arata un studiu al companiei de consultanta GfK.
Astfel, 21% din populatie a resimtit scaderea acestui tip de venituri.

Potrivit studiului GFK , cea mai dificila situatie se resimte in randul independentilor, micilor patroni si liber profesionistilor, mai mult de jumatate dintre ei au veniturile in scadere si, in total, doua treimi dintre ei afirma ca au o situatie financiara in declin. Pe langa diminuarea veniturilor extra-salariale, alte consecinte care s-au manifestat sunt incasarea cu intarziere a salariului sau chiar scaderea lui, ambele fiind resimtite de catre 9% din populatie.

Cu toate acestea, pentru 60% dintre romani situatia financiara a familiei este caracterizata prin afirmatia "cu veniturile noastre abia reusim sa ne acoperim cheltuielile curente", ponderea lor fiind in crestere fata de aceeasi perioada a anului trecuta (53%). In plus, a scazut proportia celor care economisesc cu cinci puncte procentuale fata de anul precedent, ajungand la 17% in luna martie 2009.

Informatiile provin din GfK Omnibus, studiu realizat lunar, fiind reprezentativ pentru populatia Romaniei in varsta de 15 ani si peste. Esantionul este format din 1.000 persoane din zona urbana si rurala. Cercetarea s-a realizat simultan in 9 tari din Europa.

Pe site-ul GFK, aveti acces la o arhiva cu informatii de presa bogate prinvind studiile si cercetarile companiei

Niciun comentariu: