marți, 27 mai 2008

Marketing de tulnic si regizori talentati




Si musai spun si aici din secretele lui MARIAN CRISAN - scriu cu capitals sa nu-i mai greseasca lumea numele - marelepremiat la Cannes al carui nume gresit il scriu si pronunta inca unii si sa institui o categorie de autoreclama J , in calitate de lucrator, communicator , marketer si manager de proiecte al Uniunii MUntii Apuseni.
Uniunea Muntii Apuseni se mandreste si se faleste ca tulnicele motzesti au avut afecte asupra Palm D'Or-ului http://www.hotnews.ro/stiri-cultura-3099687-jurnal-cannes-11-efectul-vibratiei-tulnicului-asupra-palme-dor-ului.htm. Motzii din Apuseni sarbatoresc in aceasta luna premiul de la Cannes al regizorului Marian Crisan, autorul primului film despre tulnic, cel mai vechi instrument de cantat si comunicare din Muntii Apuseni. In 2004, Marian Crisan si operatorul Vadim Hancu s-au documentat si au filmat scurt metrajul „Tulnicul” , intr-un efort de a sprijini proiectele culturale ale Uniunii Muntii Apuseni. http://www.youtube.com/watch?v=9K7cfKk8ols.

In 2004 Uniunea se zbatea sa duca la capat doua proiecte, promovate la vremea respectiva de catre organizatori foarte "razboininc" intr-o „cruciada a motilor” impotriva ignorantei si a indiferentei fata de arta din zona si problemele motilor din Apuseni : campania de restaurare a bisericii de lemn de la Vidra de jos si refacerea drumului lui Avram Iancu. Marian si-a dorit sa faca ceva pentru Apuseni si rezultatul a fost acest film, care pastreaza povestile unui instrument romanesc unic si , mai ales, ale oamenilor din jurul lui care mai canta sau fac inca tulnice, cu o tehnica aparte.
Uniunea Muntii Apuseni va produce in acest an un DVD pe care va fi disponibil si filmul „Tulnicul”al regizorului Marian Crisan si intentioneaza sa-l promoveze intr-o caravana in tara si strainatate, in cadrul unui proiect nou, MOTZart Project. Noul proiect al Uniunii integreaza initiativele culturale ale organizatiei intr-o forma noua, care sa poata vorbi pe limba unui public mai larg.
MOTZart Project s-a nascut in urma unor discutii cu Mircea Florian caruia ii apartine si numele proiectului. Denumirea care trebuia sa acopere si sa sustina proiectele noastre de arta contemporana pe vremea cand tocmai se terminase filmul lui Marian . Credem insa ca e e formula care o sa ne ajute sa vorbim si mai direct cu multe categorii de public. Premiul lui Marian Crisan a accelerat lansarea MOTZart Project care si-a propus sa promoveze cultura din MOTZlandul muntilor Apuseni si dialogul ei cu lumea intr-un mod mai relaxat dar eficient , fara incrancenare dar cu efect bine tintit. Uniunea Muntii Apuseni este singura organizatie non guvernamentala din Apuseni care cordoneaza proiecte pentru salvarea patrimoniului cultural din Tara Motilor inca din 1990, http://www.motii.ro/.


Niciun comentariu: